Referenser:

Marie är så positiv och inspirerande att man alltid blir glad och har super kul på både ridlektionerna och på RyttarYogan.
Min häst är en herre med åsikter som man vägleder snarare än bestämmer över. Marie ser både hans och mina behov för dagen men även långsiktigt. Vi ska utvecklas men samtidigt hålla oss friska. 
Genom att jag nu tagit både ridlektioner och gått på RyttarYoga hos Marie regelbundet, har det för mig resulterat i liksidighet, kroppskontroll och balans. Detta har gjort att jag nu kan sitta upp på flera typer av hästar och ponnyer och kan vägleda och stötta dem i ridningen. Det är fantastiskt att känna att man kan anpassa sig efter hästen, och vill den skjuta över mig på ena sidan så kan jag balansera upp det utan att hamna "där hästen vill ha mig". Att ha 100 % koll från topp till tå!
Jag har även ont i min kropp vilket har hindrat mig i vardagen. Men genom Maries RyttarYoga lektioner och övningar har jag nu ett redskap att ta till mot värken. Ju mer regelbundet jag tränar RyttarYoga desto fler dagar är jag värkfri! Och eftersom min häst blivit både rörligare och smidigare så utvecklas han fortfarande, trots att han är 23 år! Det är Maries förtjänst! 
Rörlighet, Stabilitet och Styrka - Maries tre nyckelord
för att få en hållbar ryttare och häst! Grunden för allt!
Anna & Confekt

Marie är det bästa som har hänt mig!
Ridlärare i Centrerad Ridning och samtidigt RyttarYogainstruktör. Denna kombination har hjälpt mig att förstå varför jag bland annat har så svårt att rida i vänstervarv. Nu har vi en plan som vi följer och jag har fått övningar och verktyg att göra ”hemma” både när det gäller ridningen och yogaövningar.

Varför är det så roligt att rida för Marie? Här kan jag rabbla upp hur mycket som helst men jag väljer ut några egenskaper:
* Engagerad både under och efter lektionerna

* Mycket duktig pedagog
*
Lång erfarenhet
*
Kan så mycket
*
Utbildar och utvecklar sig själv som vi elever får ta del
   av

Jag kan fortsätta hur länge som helst men jag stannar där.
Annette & Lotta.

Marie ser mig och min häst som individer och anpassar våra ridlektioner efter våra uppsatta mål.
Marie ser till vår dagsform, vi kanske är lite stela, trötta, pigga eller alerta. Vad vi än fokuserar på så  förklarar Marie för mig på ett lättbegripligt sätt så jag förstår hela dess sammanhang, varför man gör si eller så och konsekvenseran av det. (Något jag tycker om att veta)
Hon uppmuntrar mig att själv känna efter och kommer med små aha ´n  och ibland påpekar hon upp med blicken, jordningen, andas, släpp på innertygeln, axeln osv. Men hela tiden lagom mycket så att jag fortfarande tänker själv. Det är ju inte alltid man har Marie vid sin sida när man rider.

Efter en ridlektion känner jag mig alltid nöjd. Jag känner mig duktig! Och det gör ju att man vill fortsätta rid och utvecklas. Monika & Omega.

Min tid som elev hos Marie har uteslutande handlat om väl genomtänkt och individanpassad träning.
En träning som stegvis utvecklat mig och gett mig förståelse för hur jag inverkar på och påverkar min häst. Jag har unga hästar och har lärt mig mycket om våra utvecklingsfaser och hur jag kan anpassa träning efter individ eller dagsform, både min egen eller hästarnas.

Genom Marie har jag fått ta del av en klok och mycket sund träningsfilosofi, som tränare har hon en sagolik känsla för detaljer och individer. Hon undervisar hängivet med stort fokus på oss som ekipage. Jag har fått en fin förståelse för helheten i ridning och träning. Hållbarhet, både fysiskt och psykiskt, är viktigt för mig och denna är starkt beroende av hur hästen rids och tränas. Träning för Marie på Stall Rosengården skulle jag vilja sammanfatta som ”Träning i Helhet som bygger Hållbarhet.”

Karin med Gandur, Saga & Diva
.

Vad svårt det är att utrycka med få ord hur fantastiskt jag tycker det är att rida lektioner Marie!

Det är lektioner fyllda med glädje och kunskap!
Fantastisk kombination av centrerad ridning & dressyr.

Att få möjligheten att påverka min egen utbildning i samråd med Marie är ett självklart val för mig.

Underbart att känna den glädje jag känner för ridningen.

TACK MARIE! Anja & Dafne


P.S Min 13 åriga dotter beskrev en lektion för Marie med
"KUL! Man lär sig mycket!"

Ett par rader om Marie som instruktör skulle nog inte räcka, finns hur mycket bra som helst!

Man kan alltid lita på att man får sanningen till sig, ser det bra ut så är det bra. Marie är noggrann och utgår ifrån att man själv har ett stort intresse för vad man gör. Pedagogisk och ett stort, stort tålamod. En kanon instruktör och människa som brinner för att hjälpa andra att utvecklas på hästryggen. Såna som Du växer inte på "trän". Skatta er lyckliga som fått Marie  till er.

Susanne & Björk, Rättvik.

Susanne tränade sitt Islandsto Björk under åren vi verkade i Dalarna. Ekipaget var oxå under en tid flitiga på tävlingsbanorna med fina resultat.